Taman Anggrek Speedcubing B 2022


Date
Sep 18, 2022
City
Jakarta, Indonesia
Venue

Mall Taman Anggrek

Address
Jl. Letjen S. Parman Street No.28, RT.9/RW.1, Tomang, Grogol Petamburan, West Jakarta City, Jakarta 11440
Details

Ground Floor (North Wing)

Contact

+62 87888633468 (Gerson) - No call, Whatsapp Only

Organizer
Gerson Natanael
WCA Delegate
Cendy Cahyo Rahmat
Download all the competition's details as PDF here.
Information

Please note that this competition is paralel with Taman Anggrek Speedcubing A 2022, competitors can only register in either of the competitions. If this competition has reached the competitor limit, please register to the other paralel competition. Taman Anggrek Sppeedcubing B 2022 will feature 3x3x3 Blindfolded as its unique event.
We will not accept your registration if you haven't made both confirmation and payment to us. For more info, please check on the Registration Requirements.


Kompetisi ini paralel dengan Taman Anggrek Speedcubing A 2022, yang mana kompetitor hanya dapat mendaftar di salah satu kompetisi saja. Jika kompetitor limit sudah tercapai, silahkan mendaftar di kompetisi paralel lainnya, Taman Anggrek Speedcubing B 2022 akan memilki event unik yaitu 3x3x3 Blindfolded.
Kami tidak akan menerima pendaftaran Anda jika Anda belum melakukan konfirmasi dan pembayaran uang registrasi kepada kami. Untuk info lebih lanjut, silakan periksa Persyaratan Pendaftaran ( Registration Requirements.).

Events
Main event
Competitors
71
Registration period

Online registration opened and closed .

Registration requirements
This competition is over, click here to display the registration requirements it used.
Create a WCA account here if you don't have one.
If this is not your first competition, associate your WCA ID to your WCA account here.
Register for this competition here.
There is a competitor limit of 75 competitors.
The base registration fee for this competition is Rp150,000 (Indonesian Rupiah).
Registration fees won't be refunded under any circumstance.
Registrants on the waiting list may be accepted onto the competitor list until .
If you are a registered competitor you may change your registered events until by contacting the organization team.
No on the spot registrations will be accepted.


Catatan Penting:
Kompetisi ini paralel dengan Taman Anggrek Speedcubing A. Taman Anggrek Speedcubing B 2022 akan memilki event unik yaitu 3x3x3 Blindfolded. Kompetitor hanya dapat mendaftar pada salah satu kompetisi saja.

Mohon memperhatikan limit kompetitor yang dapat mendaftar pada beberapa event:
* 5x5x5 : 24 kompetitor
* 3x3x3 Blindfolded : 24 kompetitor
* 4x4x4 : 48 kompetitor

Biaya Registrasi
Biaya registrasi adalah Rp. 150.000 untuk berapapun event yang diikuti.

Prosedur Pendaftaran:
1. Silahkan masukan nomor ponsel Whatsapp anda di komentar pendaftaran saat mendaftar
2. Lakukan pembayaran registras melalui transfer bank: BCA 4770008234 a/n Gerson Natanael
3. Konfirmasi dan kirim bukti pembayaran ke WhatsApp ke Gerson (087888633468)
Format Konfirmasi: (nama)-(tanggal transfer)-(kode kompetisi)
Contoh: Gerson-12 Agustus 2022-B
4. Registrasi hanya akan diterima dan dianggap selesai bila sudah melakukan pembayaran dan konfirmasi pembayaran

Kebijakan Refund:
Refund hanya dapat dilakukan ketika:
* Kompetitor sudah melengkapi registrasi namun tidak dapat berpartisipasi karena limit kompetitor, atau
* Kompetisi dibatalkan karena peraturan pemerintah terkait pandemi Covid-19, atau
* Kompetitor harus melakukan isolasi mandiri karena Covid-19, atau sedang menunggu hasil tes Covid-19
Tidak ada refund untuk pengunduran diri atau registrasi yang tidak lengkap.


Important Notes:
This competition is paralel with Taman Anggrek Speedcubing A. Taman Anggrek Speedcubing B will have its unique event, 3x3x3 Blindfolded. Competitors can only register to either competition only.

Please note the competitor limits of some events below:
* 5x5x5 : 24 competitors
* 3x3x3 Blindfolded : 24 competitors
* 4x4x4 : 48 competitors

Registration Fee
Registration fee is Rp. 150.000 for any numbers of events participated.

Registration Procedure
1. Please put your Whatsapp number in the comment section while filling the registration
2. Pay the registration fee via bank transfer to bank account: BCA 4770008234 a/n Gerson Natanael
3. Confirm your registration by sending the transfer payment reciept via WhatsApp to Gerson (087888633468)
Confirmation format: (name)-(date of transfer)-(competition code)
Example: Gerson-August 12, 2022-B
4. Registration will only be accepted and considered completed when the payment and confirmation has been successfully done.

Refund Policy:
Refund can only be done within one of these scenarios:
* Refund can only be done when the registration has been accepted and completed but unable to participate due to competitor limit, or
* Competition is cancelled due to the government rules regarding Covid-19 pandemic, or
* Competitor must do self-isolation from Covid-19, or is waiting results of Covid-19 test.
No refunds will be made for withdrawal or incomplete registration.

Highlights
Click here to display the highlights of the competition.

Muhammad Faeyza Koda won with an average of 8.58 seconds in the 3x3x3 Cube event. Leon Marcell Alamanda finished second (8.65) and Wilson Alvis (陈智胜) finished third (9.30).

Event Name Best Average Citizen of Solves
3x3x3 Cube Muhammad Faeyza Koda 8.29 8.58 Indonesia 8.408.758.588.299.06
2x2x2 Cube Muhammad Faeyza Koda 1.25 1.71 Indonesia 1.521.252.792.041.56
4x4x4 Cube Leon Marcell Alamanda 26.06 32.58 Indonesia 33.7331.2834.6026.0632.72
5x5x5 Cube Leon Marcell Alamanda 51.02 55.18 Indonesia 51.0254.7556.3255.9654.82
3x3x3 Blindfolded Phillip Maxwell 18.68 DNF Indonesia 18.68DNF20.07
Pyraminx Muhammad Faeyza Koda 1.69 3.14 Indonesia 3.932.524.771.692.96
Skewb Leon Marcell Alamanda 2.85 3.27 Indonesia 2.854.383.173.633.02
Event Round Format Time limit Cutoff Proceed
3x3x3 Cube First round Ao5 10:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 10:00.00
2x2x2 Cube Final Ao5 10:00.00
4x4x4 Cube Final Bo2 / Ao5 10:00.00 2 attempts to get < 1:00.00
5x5x5 Cube Final Bo2 / Ao5 10:00.00 2 attempts to get < 1:45.00
3x3x3 Blindfolded Final Bo3 20:00.00 cumulative *
Pyraminx Final Ao5 10:00.00
Skewb Final Ao5 10:00.00

You are viewing the schedule for the venue Mall Taman Anggrek.
The schedule is displayed in the timezone Asia/Bangkok.

Display the schedule as:
ALL

Schedule for Sunday (September 18, 2022)

From 10:00 AM
To 10:30 AM
Registration
Ground Floor (North Wing)
From 10:30 AM
To 10:40 AM
Tutorial for new competitors
Ground Floor (North Wing)
From 10:40 AM
To 11:50 AM
3x3x3 Cube First round
Ground Floor (North Wing)
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 11:50 AM
To 12:00 PM
Photo Session
Ground Floor (North Wing)
From 12:00 PM
To 12:45 PM
Lunch Break
Ground Floor (North Wing)
From 12:45 PM
To 01:45 PM
2x2x2 Cube Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
From 01:45 PM
To 02:45 PM
4x4x4 Cube Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
10:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 1:00.00
From 02:45 PM
To 03:45 PM
3x3x3 Blindfolded Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Bo3
Time limit
20:00.00 cumulative *
From 03:45 PM
To 04:30 PM
Pyraminx Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
From 04:30 PM
To 05:15 PM
Skewb Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
From 05:15 PM
To 06:00 PM
5x5x5 Cube Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
10:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 1:45.00
From 06:00 PM
To 06:30 PM
3x3x3 Cube Final
Ground Floor (North Wing)
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
From 06:30 PM
To 07:00 PM
Awards
Ground Floor (North Wing)

Ini adalah kompetisi paralel pertama di Indonesia, oleh karena itu berikut adalah beberapa FAQ:

Q: Apa sih bedanya A dan B?
A: Ada dua perbedaan, yaitu hari kompetisi (A di hari Sabtu, B di hari Minggu), dan ada event unik yang hanya ada di hari itu (A: Clock, B: 3BLD); selain itu semuanya sama, baik dari event maupun schedule.

Q: Boleh gak ikutan A dan B dua-duanya?
A: Gak boleh ya, cuma boleh ikut ke salah satu aja.

Q: Podium nya gimana nanti?
A: Podium nya dipisah per hari ya (A sendiri, B sendiri), jadi A bakal punya 3 juara per event, B juga punya 3 juara per event, dan result dari A dan B tidak digabung ya (jadi juara 3x3 di A tidak berhubungan dengan juara 3x3 di B).

Q: Jadi saya ikut yang A atau B?
A: Simple nya, kalau mau ikut clock ikut yang A, dan kalau mau ikut 3BLD ikut yang B. Kalau ga mau ikut dua-duanya, maka bisa bebas pilih mau yang A atau B sesuai dengan keinginan/availabilitas kalian.

Q: Kok saya ga bisa daftar 4x4, 5x5, clock, atau 3BLD?
A: Kalau begini artinya limit kompetitor sudah tercapai untuk event di hari tersebut. Jadi boleh pindah ke hari lain untuk 4x4 dan 5x5 kalau masih belum mencapai limit kompetitor. Perlu diingat limit kompetitor untuk 4x4 adalah 48 kompetitor, dan 5x5, clock, dan 3BLD adalah 24 kompetitor.


This is the first parallel competition in Indonesia, therefore here are some FAQs:

Q: What's the difference between A and B?
A: There are two differences: the competition day (A will take place on Saturday, B will take place on Sunday), and there is an unique event of each day (A: Clock, B: 3BLD); the rest are the same for both competitions including schedule and events.

Q: Can I join both A and B?
A: No, you can only join either of the competition.

Q: How the winners are determined?
A: Winners (podiums) are determined by day (A will have 3 winners per event and B will have 3 winners per event), and the results of A and B will not be combined.

Q: Which competition should I join?
A: If you want to do clock, join A, if you want to do 3BLD, join B, if you don't plan to do both, you can choose either competition based on your availability or want.

Q: Why can't I register in 4x4, 5x5, clock, or 3BLD?
A: This means the competitor limit for the event on that day has been reached. For 4x4 and 5x5 you can choose the other day if the competitor limit has not been reached yet. The competitor limit for 4x4 is 48 competitors, while the competitor limit for 5x5, clock, and 3BLD are 24 competitors.


Live results will be provided via WCA Live. It may take up to an hour between times being set and them appearing online.

What COVID safety protocols will be in place?
Proof of 2nd dose vaccination (COVID-19 digital certificate) will be required upon entry for all competitors and guests above 18 years.
Face masks are mandated for all competitors and guests.
There will be an increased focus on hand hygiene and maintaining social distancing, hand sanitiser will be available throughout the venue.
There will be an increased cleaning regime.
Competitors may bring one or two guests.
Competitors MUST NOT attend if they are:
- unwell with any COVID symptoms
- been directed to isolate by the Department of Health or local Puskesmas.
- awaiting the results of a COVID-19 test

Can competitors get a refund if they are isolating?
Yes, if competitors are in isolation they will be eligible for a refund of their registration fees. They must email us before the competition begins.

Will there be an attendee limit at this competition?
The venue has have a maximum number of persons allowed due to COVID safety protocols, however we do not limit guest of the competitor.

Do competitors and guests have to wear a face mask?
Face masks are mandatory all competitors and guests in line with Kemenkes and Satgas COVID regulations.

Can competitors bring their own face mask and/or hand sanitiser?
Yes, it is recommended that competitors bring their own face mask and hand sanitiser. Hand sanitiser will be provided at the venue.

Can I still borrow some one else's puzzles?
We advise against sharing of puzzles.

Please make sure competitor puzzles are legal for competition, especially for events such as 3x3 blindfolded (no logos!).

All of the information regarding cube legality can be found in the WCA Regulations. If competitors are unsure about this please don't hesitate to contact the organisers with any questions.

Protokol keamanan COVID apa yang akan diterapkan?
Bukti vaksinasi dosis kedua (sertifikat digital COVID-19) diperlukan saat masuk untuk semua peserta dan tamu di atas 18 tahun.
Masker wajah wajib untuk semua peserta dan tamu.
Akan ada peningkatan fokus pada kebersihan tangan dan menjaga jarak sosial, hand sanitizer akan disediakan oleh panitia di beberapa sudut area.
Peserta boleh membawa 1 atau 2 tamu/pendamping.
Peserta DILARANG hadir jika mereka:
- Sakit dengan gejala COVID.
- Diinstruksikan untuk isolasi oleh Dinas Kesehatan atau Puskesmas setempat.
- Sedang menunggu hasil tes COVID-19 atau hasil tes sudah rilis.

Bisakah peserta mendapatkan pengembalian dana jika mereka isolasi mandiri?
Ya, jika peserta sedang dalam masa karantina maupun isolasi mandiri, mereka akan memenuhi syarat untuk mendapatkan pengembalian uang dari biaya pendaftaran mereka. Mereka harus mengirim email atau menghubungi WhatsApp panitia sebelum kompetisi dimulai.

Apakah akan ada batasan jumlah orang pada kompetisi ini?
Tempat acara memiliki jumlah maksimum orang yang diizinkan karena protokol keselamatan COVID, akan tetapi kami tidak membatasi jumlah orang yang mendampingi peserta.

Apakah peserta dan tamu harus memakai masker?
Masker wajah wajib bagi seluruh peserta lomba dan tamu sesuai aturan Kemenkes dan Satgas COVID tentang aktivitas di dalam ruangan.

Bolehkah peserta membawa masker dan/atau hand sanitiser sendiri?
Ya, panitia menyarankan agar peserta membawa masker dan hand sanitiser sendiri. Handsanitizer juga akan disediakan di berbagai sudut.

Bolehkah saya meminjam rubik's cube orang lain?
Kami menyarankan untuk tidak saling meminjamkan cube atau peralatan lomba lainnya.

Pastikan cube peserta legal untuk kompetisi, terutama untuk acara seperti 3x3 blindfolded (tanpa logo!).

Semua informasi mengenai legalitas kubus dapat ditemukan di Peraturan WCA. Jika peserta tidak yakin tentang hal ini, jangan ragu untuk menghubungi panitia penyelenggara untuk bertanya.

Time limit

If you reach the time limit during your solve, the judge will stop you and your result will be DNF (see Regulation A1a4).
A cumulative time limit may be enforced (see Regulation A1a2).

Cutoff

The result to beat to proceed to the second phase of a cutoff round (see Regulation 9g).

Format

The format describes how to determine the ranking of competitors based on their results. The list of allowed formats per event is described in Regulation 9b. See Regulation 9f for a description of each format.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.